نخست وزیر چین می گوید که کشورش به دنبال ثبات در خاورمیانه است
ون جیابائو نخست وزیر چین می گوید که پکن "به هیچ وجه از هیچ یک از طرفین" مناقشه سوریه حفاظت نخواهد کرد.
او پس از نشستی با رهبر اتحادیه اروپا در پکن گفت چین "همچنان نقشی سازنده بازی خواهد کرد."
چین و روسیه ده روز پیش یک قطعنامه سازمان ملل در مورد سوریه را وتو کردند که این ادعای کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل را در پی داشت که اقدام آن دو کشور باعث تشدید خشونت علیه معترضان سوری شده است.
در همین حال فعالان می گویند که شهر حمص متحمل بمباران های تازه شده. این شهر که یکی از کانون های اعتراضات و همچنین مقاومت مسلحانه علیه حکومت بشار اسد است، در یک هفته اخیر شاهد گلوله باران نیروهای دولتی بوده.
گروه "کمیته هماهنگی محلی" گلوله باران تازه را "بی رحمانه" توصیف کرده و بدترین مورد در چندین روز اخیر خوانده است.
ناوی پیلای بلندپایه ترین مقام سازمان ملل متحد در مساله حقوق بشر روز دوشنبه گفت که وتوی چین و روسیه، دولت آقای اسد را به گلوله باران بدون تبعیض غیرنظامیان در حمص تشویق کرده است.
خانم پیلای در یک جلسه ویژه مجمع عمومی سازمان ملل دولت سوریه را متهم به دست زدن به یک تهاجم تمام عیار برای سرکوب مخالفت ها کرد.
او گفت که حداقل ۳۰۰ نفر در حمله به حمص کشته شده اند و شمار مردگان و زخمی ها هر روز بالاتر می رود.
'ثبات خاورمیانه'
آقای ون روز سه شنبه در تالار بزرگ خلق در پکن در یک کنفرانس خبری در کنار خوزه مانوئل باروسو کمیسیون اروپایی و هرمان ون رامپوی رئیس شورای اروپایی اظهار نظر می کرد.
او پافشاری کرد که چین به صلح در سوریه متعهد است.
او گفت: "عاجل ترین و مهم ترین مساله اکنون جلوگیری از جنگ و هرج و مرج است تا مردم سوریه از رنج بیشتر آزاد شوند. این با منافع اساسی مردم سوریه سازگار است و همچنین به صلح و ثبات کل منطقه خاورمیانه کمک می کند."
به گفته آقای ون، ثبات در تمام منطقه خاورمیانه برای چین مهم است.
او گفت: " برای رسیدن به این هدف، چین تمام اقدام هایی که در چارچوب منشور سازمان ملل انجام شود را حمایت می کند. چه در اجرا و چه در اصول. ما آماده هستیم که با همه طرفین در سوریه و جامعه جهانی در تماس باشیم و به داشتن نقش سازنده خود ادامه دهیم. چین به طور یقین از هیچ گروهی حمایت نمی کند از جمله از دولت سوریه. آینده و سرنوشت مردم سوریه در دست مردم این کشور است که درباره آن تصمیم بگیرند."
آقای ون تاکید کرد که کشورش از هیچ کدام از طرفین در سوریه حمایت نمی کند، "از جمله از دولت سوریه".
هرمان ون رامپوی هم گفت که تمام کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل باید درباره سوریه کاری انجام دهند.
درحالی که پارلمان اروپا در استراسبورگ برای بحث درباره خشونت های سوریه آماده می شود، گای ورهوفستات، نماینده ارشد لیبرال به بی بی سی گفت که اروپا باید انتقال سلاح به "ارتش آزاد سوریه" را مد نظر قرار دهد.
اما سایر نمایندگان از جمله چارلز تانوک از بریتانیا می گویند وضعیت در سوریه خیلی پیچیده است و خواستار احتیاط شدند.
'تحریم های اضافه'
همزمان آنگلا مرکل صداعظم آلمان از موضع گیری اتحادیه عرب در مورد بحران سوریه تمجید کرده است.
او در جریان استقبال از نبیل العربی دبیر کل اتحادیه عرب در برلین گفت که موضع "قاطعانه" این اتحادیه "آشکارا به نقض حقوق بشر که دولت اسد مرتکب شده اشاره می کند."
او گفت: "اتحادیه اروپا از این موضعگیری حمایت می کند و آن را طی تحریم های بیشتر عملی خواهد کرد."
آقای عربی گفت که کشتارها در سوریه باید "همین حالا" متوقف شود و گفت که "بادهای تغییر" که طی یک سال اخیر در کشورهای عربی وزیده برای طلب کردن آنچیزی است که اروپایی ها مدت های مدید داشته اند: آزادی، دموکراسی، عدالت اجتماعی، حیثیت و کشورداری خوب.
گروه های حقوق بشر می گویند که از ماه مارس گذشته تاکنون بیش از هفت هزار نفر در سوریه کشته شده اند. دولت می گوید حداقل دو هزار عضو سازمان های امنیتی در نبرد با "تبهکاران مسلح و تروریست ها" کشته شده اند.
با این حال سوریه دسترسی رسانه های خارجی را محدود می کند و تایید شمار کشته ها ممکن نیست.